Welkom op onze nieuwe website!


Producten
Bevestiging Decoratieve producten Gereedschappen Installatiemateriaal Tuin Kledij & schoenen PBM Bouw & logistiek Schoonmaak Veiligheid Autobenodigdheden Wisselstukken
Promoties Seizoenstoppers Over ons Diensten Merken Contact Jobs

Legerstock.be Klantendienst Over ons

OVER LEGERSTOCK

Historiek

Legerstock Deinze is ontstaan in 1958 toen Roger Steyaert en Marie-José De Wulf het gebouw kochten van Arthur Rousseaux. Die produceerde er kinderwagens en -stoelen, sinds 1924.

Roger en Marie-José startten als echte Stock Americain, met uitsluitend materialen afkomstig van het leger. Grote vrachtwagens vol jerrycans, plooischoppen en andere gereedschappen kwamen hier in Deinze toe en dropten letterlijk hun goederen op de parking.
Begin jaren ’60 stond gelijk aan de start van PVC (kunststof) producten voor thuis. In der tijd een ware revolutie! Plastieken emmers en kuipen gooiden grote ogen bij iedereen. Bij sommigen was de verbazing dan ook groot wanneer bleek dat je die niet op de kachel kon plaatsen om water op te warmen.

Kort erna kwam de opmars van elektrische werktuigen, voornamelijk uit Duitsland. Samen met tenten en andere kampeermaterialen vergrootte zo stilletjes aan ons assortiment.

Vanaf de jaren ’70 begonnen we met werkkledij, verf en (toen nog houten) ladders. In 1974 vervolledigde dochter Christelle de zaak en stond ze in voor de boekhouding.

2022-12-02 15_27_31-Over ons - Legerstock Deinze.png

In 1992 nam Christelle samen met haar man Frank De Gheest de zaak over. Kort erna werd er een stuk bijgebouwd, om zo de vraag naar specifiekere artikelen te kunnen beantwoorden.
Frank had een grote passie voor vissen en het duurde niet lang alvorens er grote bakken aan de ingang stonden met Koi’s en andere vissoorten. Dit samen met waterpompen, filters, slangen en andere accessoires.
Dat jaar startten we ook nog met kluizen, wat een schot in de roos was. Tot op vandaag zijn we hiervoor nog altijd gekend in de streek.

In 2003 kwam hun zoon Dominique De Gheest hen bijstaan in de zaak. In 2008 werd er nog eens bijgebouwd langs de zijkant.

Eind 2009 kwam Dominique aan het hoofd van de zaak. Die zorgde meteen voor een frisse wind doorheen het bedrijf. De inrichting en materialen werden aangepast aan de hedendaagse noden van de klanten. Sindsdien is er een constante evolutie en modernisering aan de gang. Wij proberen te luisteren naar onze klanten. Nieuwe producten vinden steeds hun weg naar onze winkel.

Een vraag of advies?

Onze medewerkers staan voor je klaar

Stel uw vraag

Een vraag of advies?

Onze medewerkers staan voor je klaar

© 2023 - Legerstock De Wulf NV - BTW: BE0446306007 - Kortrijksesteenweg 185, B-9800 Deinze - Tel. 09/386.19.68 - info@legerstockdeinze.be